برای آنکه به شخص صادقی تبدیل شویم باید به معنای اصالت و رابطه آن را با صداقت درک کنیم. این دو مفهوم را اغلب به جای هم به کار می برند، اما اصالت مفهوم وسیع تری است. در زمینه ماهیت انسان، اصالت به معنای تمامیت داشتن و کامل بودن است. کسی که اصالت ندارد انسان ناقصی است، نداشتن صداقت رشد شخصی و اجتماعی ما را کند می کند و مانع از آن می شود که زندگی را به مفهوم دقیق آن درک کنیم و به آرامش درونی و احساس ارزشمند بودن برسیم و با دیگران روابط سالم و شفافی داشته باشیم.
ما نمی توانیم به زندگی احترام بگذاریم، مگر آنکه دارای سجایای اخلاقی باشیم و در برخورد با دیگران صداقت و درستکاری داشته باشیم. صداقت اصلی ترین رکن زندگی هر انسانی می باشد. همه ما در زندگی بین درست و نادرست درگیر نبرد هستیم، اینها نیروهایی از زندگی هستند که از آغاز هستی تا کنون وجود داشته اند و غیر ممکن است بتوان در این مبارزه در میانه راه ایستاد ما همه روزه در میان بد و خوب دست به انتخاب می زنیم.
متاسفانه ما در محاصره انواع بی صداقتی ها هستیم، از همه اینها بدتر خیلی ها رفتار غیر صادقانه دارند و شناسایی نمی شوند و تنها گروهی خلافشان برملا می شود و این گزاره که "همه این کار را می کنند" توجیه و مجوزی برای این رفتار شده است. بسیاری از برنامه های تلویزیونی هم این امر را به نوعی پنهان تبلیغ می کنند. آگهی های تجاری همه روزه با پیام های خود ما را بمباران می کنند که باید کسی جز خودمان باشیم تا روی دیگران تاثیر نیکو بر جای گذاریم.
نداشتن صداقت در زندگی بیش از هر چیز دیگر مانع از آن می شود تا به آن شخصی که می توانیم و می خواهیم باشیم تبدیل گردیم. دروغ به سرطان شبهات دارد، ابتدا کوچک است و اگر به کلی ریشه کن نشود رشد می کند و توان کنترل آن از دست می رود تا اینکه سرانجام ما را نابود می سازد. نداشتن صداقت زندگی بسیاری از مردم را نابود کرده است.
ویلیام جیمز، فیلسوف و روان شناس معروف معتقد بود که ما در این دنیا جهنم خود را خلق می کنیم. لوئیس اندروز روانشناس معاصر هم با نظر ویلیام جیمز موافق است. او معتقد است که رفتار ناصادقانه ریشه اغلب مسایل و معضلات روانی است و می گوید باید به رابطه میان ارزش های خود و سلامت خود نگاه دقیق تری بیندازیم. نداشتن صداقت گران تمام می شود.
منبع: خبرگزاری مهر
- ۰۱/۰۱/۲۸